
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Kog bønnerne hele i 5 min., og afkøl dem efterfølgende under koldt vand.
Hak løget i tynde strimler.
Hak spinaten i grove stykker.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges løg og spinat i 1/2 spsk. olie pr. person i 2 min. under omrøring, indtil det har fået lidt farve og er faldet lidt sammen. Krydr med salt, og overfør til et ildfast fad.
Skær mørbraden i stave.
Læg fiskestykkerne ud på et skærebræt, og krydr dem godt med salt og peber. Læg bønnerne og mørbraden på tværs af fisken, og rul fisken omkring fyldet. Anret rullerne henover de stegte grøntsager i fadet, og hæld fløden i.
Bag i ovnen i ca. 5 min., indtil fisken begynder at flage.
Servér fisken med speltkernerne.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften