Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Kog bønnerne hele i 5 min., og afkøl dem efterfølgende under koldt vand.
Hak løget i tynde strimler.
Hak spinaten i grove stykker.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges løg og spinat i 1/2 spsk. olie pr. person i 2 min. under omrøring, indtil det har fået lidt farve og er faldet lidt sammen. Krydr med salt, og overfør til et ildfast fad.
Skær mørbraden i stave.
Læg fiskestykkerne ud på et skærebræt, og krydr dem godt med salt og peber. Læg bønnerne og mørbraden på tværs af fisken, og rul fisken omkring fyldet. Anret rullerne henover de stegte grøntsager i fadet, og hæld fløden i.
Bag i ovnen i ca. 5 min., indtil fisken begynder at flage.
Servér fisken med speltkernerne.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()