Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.
Skrab eller skyl kartofler, og kog dem møre i godt saltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af. Vend kartoflerne med lidt smør og hakket persille. Drys evt. med god flagesalt.
Tag smør ud af køleskabet. Beregn 15-20 g pr. person. Kom revet parmesan, grofthakket persille (gem det halve til kartoflerne), valnødder, hakket hvidløg, ansjoser og lidt citronskal og saft i en morter, og arbejd det godt igennem til en puré. Vend pureen med det bløde smør, og smag det til med salt og peber.
Del spidskål i kvarte, og steg dem i olivenolie på skærefladen på en stor pande, til de er gyldne. Vend og steg på den anden skæreflade. Krydr med salt på begge sider, og lad kålen stege, til den begynder at falde lidt sammen. Fordel parmesan-/valnødde-/ansjossmør over, og lad det lækre smør smelte ned mellem bladene.
Krydr fiskefileterne med salt og peber, og vend dem i lidt rug- eller hvedemel. Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og neutral olie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min., til de er pænt gyldne. Vend fiskene, og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 min. Kom gerne en 3-4 små klatter frisk smør på panden, mens du steger. Krydr igen med lidt salt og peber, inden du serverer. Brug gerne en god flagesalt som Læsø eller Maldon.
Som vist på billedet.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
ANSJOSER ALLE KAN LIDE
Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kundekommentarer ()