Krydr fisken med salt, og lad den stå til senere.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for blusset. Lige før servering varmes sovsen op igen, osten rives i, og der smages til med salt og peber.
Hvis sovsen begynder at klumpe, kan man med fordel presse den gennem en sigte eller blende den med en stavblender.
Varm en ny pande op ved middelhøj temperatur. Steg gnocchierne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min., indtil de får godt med farve.
Skyl kålen grundigt, og skær den i mundrette stykker.
Når gnocchierne er stegt færdige, tages de af varmen. Kom kålen i panden, og steg den i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil den har fået godt med farve. Krydr med salt, peber og citronsaft.
Varm en ny pande op ved høj varme. Steg fisken i 1 tsk. olie pr. person i 1 min. på hver side, og krydr med salt.
Servér fisken med ostesovs, gnocchier og kål.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kommentarer og forslag til opskriften