0
Rødspættefileter med stegte gnocchi, spidskål og pecorinosauce

Rødspættefileter med stegte gnocchi, spidskål og pecorinosauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødspættefilet
1 min.
Fisk

Krydr fisken med salt, og lad den stå til senere.

skummetmælkhvedemelpecorino romano
3 min.
Sovs

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for blusset. Lige før servering varmes sovsen op igen, osten rives i, og der smages til med salt og peber. 

Hvis sovsen begynder at klumpe, kan man med fordel presse den gennem en sigte eller blende den med en stavblender.

gnocchispidskålcitron
10 min.
Gnocchi og kål

Varm en ny pande op ved middelhøj temperatur. Steg gnocchierne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min., indtil de får godt med farve.

Skyl kålen grundigt, og skær den i mundrette stykker.

Når gnocchierne er stegt færdige, tages de af varmen. Kom kålen i panden, og steg den i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil den har fået godt med farve. Krydr med salt, peber og citronsaft.

 

25 min.
Fisk

Varm en ny pande op ved høj varme. Steg fisken i 1 tsk. olie pr. person i 1 min. på hver side, og krydr med salt.

30 min.
Anretning

Servér fisken med ostesovs, gnocchier og kål.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
26,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,2 g
Kulhydrat:
49,1 g
heraf sukkerarter:
9,6 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
37,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?