0
Rødspættefileter med persillesovs, stegte palmekål og små skoleagurker

Rødspættefileter med persillesovs, stegte palmekål og små skoleagurker

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bulgursalt
1 min.
Bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.

palmekålspidskålskoleagurkLys eddikesort peber
3 min.
Salaten

Skyl agurken, skær den i ca. 1/2 cm tynde skiver, vend den i 2 spsk. eddike pr. person, og krydr med salt. 

Skyl kålen grundigt. Skær bladene fra stilken på palmekålen, og skær spidskålen i grove stykker.

Varm en pande op ved høj varme. Steg kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min., indtil det har fået godt med farve. Hvis man er flere end to, kan man med fordel stege kålen over flere omgange. Overfør kålen til en skål, vend den med agurk og bulgur, og smag til med salt og peber lige før servering.

persillesødmælkhvedemel
15 min.
Persillesovsen

Skyl persillen grundigt, afdryp den for vand, og hak den fint.

Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, tilsæt persille, og smag til med salt og peber.  

rødspættefilethvedemelsalt
25 min.
Fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend fisken i 1 spsk. hvedemel og lidt salt pr. person. Steg fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 30 sek. på begge sider. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med salaten og persillesovsen.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
545 kcal
Fedt:
19,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
52,1 g
heraf sukkerarter:
4,2 g
Kostfibre:
9,1 g
Protein:
37,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?