0

Rødtungefileter dampet i hvidvin med råstegte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Udover ingredienserne skal der bruges: Weberstyle grøntsagsbakke eller fiskebakke (et dørslag af metal kan også bruges), bradepande og kødnåle (tandstikkere af træ kan også bruges).

Start med at skære kartoflerne i tynde skiver - ca. ½ cm tykke og læg dem i en skål med vand. Skyl persillen og del den i buketter som lægges til tørre på køkkenrulle.

Derefter starter du på fisken: Smelt ca. 50 g smør på en pande ved lav varme - det må ikke bruse op. Tilsæt godt med salt og peber. Vend rødtungefileterne i smørret og læg dem på et fad.

Klip purløgene i passende stykker eller hak dem med en kniv.

Læg fileterne på et spækbræt, fordel purløg på fileterne, rul dem sammen og lås dem med en kødnål. Noget af dit smør vil blive tilbage på spækbrættet, men det gør ikke noget - det er smørret, der er indvendigt i fiskerullerne, der betyder noget. Fiskerullerne placeres i fiskebakken eller et dørslag. Når alle ruller er klar, fortsætter du med kartoflerne.

Smelt 50 g smør på en pande og tilsæt olie. Læg persilleduskene på panden og steg dem til de er sprøde. Tilsæt derefter kartoffelskiverne. De skal stege, til de er sprøde og lysebrune.

Mens kartoflerne steger, laver du fisken færdig på grillen.

Bruger du gasgrill sættes varmen til medium – bruger du kulgrill indretter du grillen til indirekte stegning.

Hæld vinen i bradepanden og vent til den koger. Kom dit fad med fiskerullerne oven på bradepanden så den ikke rører vinen - men sådan at fiskerullerne bliver dampet. De skal dampes til de bliver lyse og perlemorsagtige i kødet - ca. 15 minutter.

Mens fiskerullerne dampes og kartoflerne steges - blander du din salat af plukkede salatblade, oliven og fetaost skåret i tern.

Når fisken er klar serveres det hele med en god kold hvidvin.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.