Løg: Sauter perleløgene i lidt olie til de begynder at tage farve. Kom sukker ved og glaser dem deri. Tag løgene af panden og hold dem lune.
Puré: Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem godt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og purer kartoflerne igennem en sigte ned i gryden. Rør cremefraiche og 1 spsk. smør i, smag til med salt og hold puréen lun på eftervarme.
Fisk: Hak skalotteløget fint og sauter det i lidt olie i en stor sauterpande uden det tager farve. Kom vin og fond ved, krydr med lidt salt og peber og kog det op. Del fisken i 4 stk., læg dem forsigtigt i og pocher dem 3-4 min. til de akkurat er møre. Tag fiskene forsigtigt op og hold dem varme under stanniol. Kog væden ind til ca. 1½ dl og pisk resten af smørret i - en smule ad gangen - til saucen er cremet og blank. Smag til med salt og peber.
Anret kartoffelpuréen på midten af hver tallerken, læg et stykke fisk ovenpå og kom lidt sauce over. Fordel perleløgene omkring og server straks med dampede ærter og en grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften