Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl/skrub kartoflerne, kom dem i kogende, saltet vand, og kog dem møre under låg i ca. 15-20 min. Sigt vandet fra, og skær dem i mindre stykker.
Kom æg i en kasserolle med kogende vand, kog dem i 8 min. (tag tid fra vandet koger), og skyl dem i koldt vand.
Pil og hak æg, og rør dem med ca. 1 spsk. lys eddike og 1 spsk. olivenolie pr. æg. Krydr med salt og peber, og smag evt. til med lidt dijonsennep.
Rør en dressing af mayonnaise, yoghurt og fintrevet hvidløg, og smag til med salt og peber.
Snit forårsløg fint, og skær radiserne i tynde skiver eller kvarte. Vend begge dele med dressingen, og vend de kogte kartofler heri. Smag til igen med salt og peber.
Pluk salaten groft, og skær agurk i skiver. Anret begge dele på et fad, og krydr med salt og peber. Top med æggevinaigrette lige inden servering.
Servér røget makrel med grøn salat og cremet kartoffelsalat.
Kommentarer og forslag til opskriften