0
Røget makrel med nye gulerødder og æggevinaigrette

Røget makrel med nye gulerødder og æggevinaigrette

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Kog altid kartofler i dejligt, saltet vand. Så får de den bedste tekstur, og smager dejligt. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflergulerødderæg
1 min.
Kartofler, gulerødder og æg

Kom kartoflerne i kogende, saltet vand og kog dem møre under låg. 

Skrub eller skræl gulerødderne, og flæk evt. de tykkeste.

Kom dem i en dyb pande med 2-3 cm kogende, saltet vand (gerne med en smørklat), og damp dem under låg i 4-6 min. 

Kog æggene i en kasserolle i ca. 8 min., skyl dem i koldt vand, og pil dem. 

forårsløgrødløgbredbladet persillepurløg
15 min.
Topping og vinaigrette

Hak forårsløg, rødløg og persille fint, og sæt det til side til servering.

Hak de kogte æg, og rør en dressing af 1-2 spsk. lys eddike, 1-2 spsk. olivenolie, æg og finthakket purløg. Smag til med salt og peber. 

 

creme fraiche 18%røget makrelfilet
22 min.
Anretning

Anret creme fraiche på et fad.

Fjern forsigtigt skindet fra makrellen, læg fisken på creme fraichen, og top med forårsløg, rødløg og persille. 

Anret gulerødder på et fad, og top med æggevinaigrette. 

Vend de kogte kartofler med lidt olivenolie, og servér det hele straks. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?