Kog altid kartofler i dejligt, saltet vand. Så får de den bedste tekstur, og smager dejligt.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kartoflerne i kogende, saltet vand og kog dem møre under låg.
Skrub eller skræl gulerødderne, og flæk evt. de tykkeste.
Kom dem i en dyb pande med 2-3 cm kogende, saltet vand (gerne med en smørklat), og damp dem under låg i 4-6 min.
Kog æggene i en kasserolle i ca. 8 min., skyl dem i koldt vand, og pil dem.
Hak forårsløg, rødløg og persille fint, og sæt det til side til servering.
Hak de kogte æg, og rør en dressing af 1-2 spsk. lys eddike, 1-2 spsk. olivenolie, æg og finthakket purløg. Smag til med salt og peber.
Anret creme fraiche på et fad.
Fjern forsigtigt skindet fra makrellen, læg fisken på creme fraichen, og top med forårsløg, rødløg og persille.
Anret gulerødder på et fad, og top med æggevinaigrette.
Vend de kogte kartofler med lidt olivenolie, og servér det hele straks.
Kundekommentarer ()