0
Røget makrel med rösti og syrlig salat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 582 kcal

Fedt: 34,2g

Kulhydrat: 42,8g

Protein: 22g

Kostfibre: 8,6g

Allergener:
Makrel, Hvedemel, Sennep

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartoflerporresavoykål testoliesalthvedemel
1 min.
Rösti

Skræl og vask kartoflerne, riv dem på den grove side af et rivejern og krydr med salt.

Pil det yderste lag af porren og skyl det sammen med kålen. Skær dem i fine strimler og bland grundigt med kartoflerne. Tilsæt 2 tsk. hvedemel pr. person, krydr med salt og pres evt. overskydende væde fra.

Varm en pande op ved middelhøj varme. Der kan steges 2 röstier på en pande, så hvis der laves mad til flere end 2 personer, kan man med fordel bruge to pander. Tilsæt en spsk. olie pr. person og læg et ca. 2 cm tykt lag af blandingen på panden. Lad kartoflerne stege 4-5 min på den ene side og tage godt med farve, inden du vender röstien og steger den gylden og mør på den anden side. Lad de stegte rösti ligge på fedtsugende papir til serveringen.

hel røget makrel
20 min.
Makrellen

Pil kødet fra benene på makrellen. Vær forsigtig med benene omkring bugen, som kan sidde godt fast på kødet.

salatolieeddikesort pebersalt
30 min.
Salaten

Skyl salaten og skovsyren grundigt og afdryp for vand. Pluk salaten ud i mundrette stykker og hak skovsyren groft.

Bland en 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og tilsæt salt og peber.

Vend salaten i dressingen lige før servering.

40 min.
Anretning

Servér röstien og makrellen med den friskvendte salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?