
Næringsfordeling pr. person
Energi: 582 kcal
Fedt: 34,2g
Kulhydrat: 42,8g
Protein: 22g
Kostfibre: 8,6g
Skræl og vask kartoflerne, riv dem på den grove side af et rivejern og krydr med salt.
Pil det yderste lag af porren og skyl det sammen med kålen. Skær dem i fine strimler og bland grundigt med kartoflerne. Tilsæt 2 tsk. hvedemel pr. person, krydr med salt og pres evt. overskydende væde fra.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Der kan steges 2 röstier på en pande, så hvis der laves mad til flere end 2 personer, kan man med fordel bruge to pander. Tilsæt en spsk. olie pr. person og læg et ca. 2 cm tykt lag af blandingen på panden. Lad kartoflerne stege 4-5 min på den ene side og tage godt med farve, inden du vender röstien og steger den gylden og mør på den anden side. Lad de stegte rösti ligge på fedtsugende papir til serveringen.
Pil kødet fra benene på makrellen. Vær forsigtig med benene omkring bugen, som kan sidde godt fast på kødet.
Skyl salaten og skovsyren grundigt og afdryp for vand. Pluk salaten ud i mundrette stykker og hak skovsyren groft.
Bland en 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og tilsæt salt og peber.
Vend salaten i dressingen lige før servering.
Servér röstien og makrellen med den friskvendte salat.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften