Pil kødet fra benene på makrellen. Vær forsigtig omkring bugen, hvor benene kan sidde godt fast på kødet.
Forvarm ovnen til 220 °C. Skrub gulerødderne grundigt, eller skræl dem. Flæk dem i fire, og krydr med salt og 1 tsk. olie pr. person. Læg gulerødderne på en bageplade dækket med bagepapir, og bag dem i ca. 20 min., til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.
Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i den med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene eller en gaffel.
Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Skyl estragonen, afdryp den for vand, og hak den groft.
Skyl rosenkålene grundigt. Skær stokkene fra, flæk kålene på midten, og pil bladene fra hinanden. Vend dem i estragon, citronsaft, olivenolie og salt.
Fordel couscousen i et stort fad, og anret gulerødder, makrel, rosenkål og de syltede løg henover.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()