0
Røget makrel med syrlige rosenkål, bagte regnbuerødder og estragon

Røget makrel med syrlige rosenkål, bagte regnbuerødder og estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hel røget makrel
1 min.
Fisken

Pil kødet fra benene på makrellen. Vær forsigtig omkring bugen, hvor benene kan sidde godt fast på kødet.

farvede gulerødderolivenolie, ekstra jomfru
10 min.
Gulerødderne

Forvarm ovnen til 220 °C. Skrub gulerødderne grundigt, eller skræl dem. Flæk dem i fire, og krydr med salt og 1 tsk. olie pr. person. Læg gulerødderne på en bageplade dækket med bagepapir, og bag dem i ca. 20 min., til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.

20 min.
Couscousen

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i den med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene eller en gaffel. 

rosenkålcitronrødløgestragon
25 min.
Topping

Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

Skyl estragonen, afdryp den for vand, og hak den groft.

Skyl rosenkålene grundigt. Skær stokkene fra, flæk kålene på midten, og pil bladene fra hinanden. Vend dem i estragon, citronsaft, olivenolie og salt. 

40 min.
Anretning

Fordel couscousen i et stort fad, og anret gulerødder, makrel, rosenkål og de syltede løg henover.

Velbekomme!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
30,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,8 g
Kulhydrat:
43,8 g
heraf sukkerarter:
9,3 g
Kostfibre:
8,1 g
Protein:
27,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?