0
Røget mørbrad i cremet zucchinipasta med bavnehøj ost

Røget mørbrad i cremet zucchinipasta med bavnehøj ost

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

røget grisemørbrad
1 min.
Steg mørbraden

Skær mørbraden i små tern, og overfør til en stor gryde med 1 spsk. olie pr. pers. Steg kødet i ca. 3-4 min. under omrøring, indtil det har fået godt med farve, overfør det til en tallerken, og gem fedtet til at stege squashen i.

squash
5 min.
Riv squashen

Riv squashen på den grove side af et rivejern, overfør til gryden, og steg ved høj varme i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring, indtil det falder sammen.

hvidløgløg
10 min.
Tilsæt løg

Hak løg og hvidløg groft, tilsæt det til squashen, og lad det stege yderligere 3-4 min. under omrøring.

rigatoni, 50% fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken med rigelig salt i kogevandet.

sødmælk
20 min.
Rør sovsen

Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. pers til gryden med squash, og rør det godt rundt.

Tilsæt mælken og lad det simre under omrøring, indtil sovsen begynder at tykne.

citron
25 min.
Tilsæt pastaen

Kom pastaen i gryden med sovsen med en hulske, og rør det godt sammen. Hæld evt. lidt kogevand fra pastaen i retten, hvis der mangler væde.

Smag retten til med salt, peber og citronsaft.

Bavnehøj osten
30 min.
Anretning

Fordel pastaretten i dybe tallerkener, og riv osten henover.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
502 kcal
Fedt:
22,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,3 g
Kulhydrat:
46,7 g
heraf sukkerarter:
11 g
Kostfibre:
3 g
Protein:
26,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?