0
Røget gris i ravioli med kota, spinat og squash

Røget gris i ravioli med kota, spinat og squash

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squashløgrøget grisemørbradKota-ost
1 min.
Bag fyldet

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Hak løg, squash og gris i små stykker, og overfør til et stort ildfast fad med 1/2 spsk. olie pr. pers.

Læg kota i midten af fadet, og bag fyldet i ca. 15 min., indtil løget og squashen får lidt farve.

persille
15 min.
Hak persillen

Hak persillen fint.

Ravioli med spinat og mozzarella
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

citron
25 min.
Rør retten sammen

Overfør pastaen til de bagte grøntsager med en hulske, vend det godt rundt, og tilsæt evt. lidt af kogevandet, hvis pastaen bliver for tør.

Tilsæt persillen, og smag til med salt, peber og citronsaft.

30 min.
Anretning

Fordel pastaretten i dybe tallerkener, og dryp med citronsaft.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
30,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
17,3 g
Kulhydrat:
43,5 g
heraf sukkerarter:
13,5 g
Kostfibre:
2 g
Protein:
28,8 g