0
Røget mørbrad med spaghetti i tomatsovs, grønne bønner, parmesan og sprøde kerner

Røget mørbrad med spaghetti i tomatsovs, grønne bønner, parmesan og sprøde kerner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne bønner
1 min.
Kog bønnerne

Kog bønnerne i saltet vand i 5 minutter, afkøl dem efterfølgende i koldt vand, og sigt vandet fra.

løghvidløgtomatpassata
3 min.
Steg mørbrad og løg

Skær mørbraden i mindre stykker, og overfør dem til en stor gryde med 1 spsk. olie pr. person. Varm gryden op ved middel varme, og steg under jævnlig omrøring i ca. 3 min..

Hak løg og hvidløg groft, og og tilsæt begge dele til mørbraden. Steg videre under omrøring i ca. 5 min., indtil løgene er blevet helt møre og gyldne.

Tilsæt tomatpassataen, og lad retten simre indtil servering.

solsikkekerner
15 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Kom bønnerne i tomatsovsen, og smag sovsen til med salt og peber.

Serveres sammen med pastaen, og toppes med revet ost og solsikkekerner.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
532 kcal
Fedt:
23,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,6 g
Kulhydrat:
51 g
heraf sukkerarter:
16 g
Kostfibre:
5,2 g
Protein:
24,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?