Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog bønnerne i saltet vand i 5 minutter, afkøl dem efterfølgende i koldt vand, og sigt vandet fra.
Skær mørbraden i mindre stykker, og overfør dem til en stor gryde med 1 spsk. olie pr. person. Varm gryden op ved middel varme, og steg under jævnlig omrøring i ca. 3 min..
Hak løg og hvidløg groft, og og tilsæt begge dele til mørbraden. Steg videre under omrøring i ca. 5 min., indtil løgene er blevet helt møre og gyldne.
Tilsæt tomatpassataen, og lad retten simre indtil servering.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Kom bønnerne i tomatsovsen, og smag sovsen til med salt og peber.
Serveres sammen med pastaen, og toppes med revet ost og solsikkekerner.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Kommentarer og forslag til opskriften