0

Rørte skinkehakkebøffer med kartoffel/squash/timian/gedeostgratin

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Gratin: Skrub kartoflerne godt og snit dem og squashen helt tyndt - meget gerne på et mandolinjern. Vend dem sammen med 2-3 spsk. olie og bred 1/3 af dem jævnt ud i et passende ovnfast fad. Krydr med salt og peber, fordel halvdelen af gedeosten ovenpå i små klatter og drys med ½ tsk. timianblade. Gentag hele processen og slut af med det sidste lag kartofler/squash. Krydr igen med salt og peber og hæld 1 dl mælk over. Drys parmesanen på i et jævnt lag og dæk fadet til med stanniol. Bag i en 200 grader varm ovn i en halv time, fjern folien og bag i yderligere 15-20 min. til overfladen er flot gylden og kartofler og squash er helt møre.

Bøffer: Hak løg og champignoner hver for sig og snit den rensede porre i tynde skiver. Smelt en klat smør på en pande og brun løgene godt gyldne ved middellav varme (10-15 min.). Tag dem af panden og rist derefter champignonerne i lidt olie til de er let gyldne og væden fordampet. Tilsæt porrerne og sauter til de lige er bløde. Kom kødet i en skål og rør det til en jævn fars sammen med æg, hvedemel, 1 dl mælk, salt og peber. Rør løg, svampe og porrer i og juster evt. konsistensen med lidt ekstra mælk - farsen skal være lidt blød. Form farsen til fine bøffer og steg dem møre og gyldne i lige dele smør og olie på en pande.

Server sammen med godt kernerugbrød og en god tomatsalat eller bagte farvede gulerødder.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?