0

Romainesalat med cherrytomater, agurk og blue cheese-dressing (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Trim salathovedet, fjern stokken og snit bladene i brede strimler. Halver agurken, skrab den bløde kerne væk og skær kødet i skiver. Del tomaterne i kvarte og anret det hele på et flot fad. Kom cremefraiche, mayonnaise, finthakket løg, presset hvidløg, sennep, worchestershiresauce og ost i en foodprocessor og kør det til en helt glat dressing - smag til med salt og peber. Dryp dressingen over salaten, drys med oliven og giv som tilbehør til fx grillet kød, fjerkræ eller fisk.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?