
Skyl salaten grundigt, slyng den tør og snit bladene i strimler. Skær skallen af grapefrugterne og snit frugtkødet fri af lamellerne med en skarp kniv. Skær ligeledes skallen af melonen, fjern kernerne og skær kødet i skiver eller tern. Halver druerne og skær løget i tynde skiver. Rist valnødderne i en smule olie på panden til de er lysebrune og begynder at dufte. Kom honningen ved, vend godt rundt og lad nødderne køle lidt af på et stykke bagepapir. Anret salat, frugter og løg flot på et fladt fad. Rør 3 spsk. olie, mayonnaise, cremefraiche, eddike, sukker, sennep, salt og peber sammen, smag til og fordel dressingen over salaten. Hak de honningristede valnødder groft og drys dem over. Server straks til fisk, fjerkræ, vildt eller kød.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften