0

Romainesalat med varm bacon-bønnevinaigrette (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bønnerne skylles og koges i letsaltet vand i min 5-7 min. Skær baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne. Rist dem gyldne og sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Rens panden, men gem 3 spsk. baconfedt til vinaigretten. Hak hvidløgene fint og snit bønnerne i 5 mm tynde stykker med et skråt snit. Varm baconfedtet op på panden og kom hvidløg, de kogte bønner, ½ dl vand, citronsaft og sukker ved og lad det simre 1 min. under omrøring. Krydr med friskkværnet peber og lidt salt og rør baconen i. Del romainesalaten i kvarte, fjern stokken og læg dem på et pænt fad. Dryp vinaigretten over salaten og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.