0

Romanescoblomkålssuppe med ristet toscanakål, græskarkerner og ostebrød (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del blomkålen i mindre stykker (også stokken), snit forårsløgene i grove stykker og hak ½ hvidløg. Rist det hele af i lidt olie og hæld fonden på. Lad suppen koge 20 min. under låg til blomkålen er godt mør. Befri imens toscanakålen for grove ribber, snit bladene i 1 cm brede strimler og hak ½ hvidløg helt fint. Varm lidt olie godt op på panden og rist kålen 1 min. Kom hvidløg ved, krydr med salt og peber og rist videre 1-2 min. - kålen skal stadig have en sprød struktur og en flot farve. Smør brødskiverne med sennep og drys osten over. Grill brødene i ovnen til de er gyldne. Blend suppen helt glat med en stavblender, rør fløden i og smag til. Kom suppen i varme dybe tallerkner, top med ristet kål og græskarkerner og server straks med ostebrødene til.

Kommentarer og forslag til opskriften