Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak porren groft, skær mørbraden i små stykker, og skær romanesco og kartofler i grove stykker.
Varm en stor gryde op ved høj varme.
Steg mørbraden i 1 spsk. olie pr. person, indtil den får godt med farve, og bliver sprød. Overfør mørbraden til en tallerken, og steg porren i et par minutter, så den også får farve.
Overfør halvdelen af porren til mørbraden. Kom romanesco og kartofler i gryden, og steg i yderligere et par minutter under omrøring.
Hæld 1 dl vand pr. pers. og fløden i gryden, og lad det simre i 20 min., indtil alt er helt mørt.
Skær brødet i tynde skiver, og rist dem på en brødrister.
Blend suppen med en stavblender, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Fordel suppen i skåle, og top med porre og røget mørbrad.
Smør det ristede brød med flødeost, og servér det til suppen.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()