0
Romanesocsuppe og bruschettas med friskost og røget mørbrad

Romanesocsuppe og bruschettas med friskost og røget mørbrad

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porrerøget grisemørbradbagekartofler
1 min.
Forbered ingredienserne

Hak porren groft, skær mørbraden i små stykker, og skær romanesco og kartofler i grove stykker.

Varm en stor gryde op ved høj varme.

 

fløde 9%røget grisemørbrad
10 min.
Forbered suppetoppingen

Steg mørbraden i 1 spsk. olie pr. person, indtil den får godt med farve, og bliver sprød. Overfør mørbraden til en tallerken, og steg porren i et par minutter, så den også får farve.

Overfør halvdelen af porren til mørbraden. Kom romanesco og kartofler i gryden, og steg i yderligere et par minutter under omrøring.

Hæld 1 dl vand pr. pers. og fløden i gryden, og lad det simre i 20 min., indtil alt er helt mørt.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Rist brødet

Skær brødet i tynde skiver, og rist dem på en brødrister.

citron
35 min.
Færddiggør suppen

Blend suppen med en stavblender, og smag til med citronsaft, salt og peber.

40 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og top med porre og røget mørbrad.

Smør det ristede brød med flødeost, og servér det til suppen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
27,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,9 g
Kulhydrat:
59,6 g
heraf sukkerarter:
8,2 g
Kostfibre:
7,1 g
Protein:
26,1 g