Rist valnødderne let gyldne på en tør pande og lad dem køle ned på et skærebræt. Rist baconternene sprøde på samme pande, til de er gyldne og sprøde og dryp af på køkkenrulle.
Trim rosenkålene for bundskive og de yderste blade og giv dem et to minutters opkog i letsaltet vand.
Tør panden fri for baconfedt og smelt i stedet smørret derpå. Kom sukker og 2 spsk. vand ved og lad det simre, til sukkeret begynder at karamellisere. Halver rosenkålene, kom dem på panden og vend dem godt rundt i sukkermassen. Tilsæt eddike, salt og peber, skru varmen helt ned og lad kålene simre under låg i 2-3 min. Smør en lille springform (Ø ca. 16 cm - et smurt tærtefad kan bruges som alternativ). Læg kålene med skærefladen nedad i bunden af springformen og drys med bacon og grofthakkede valnødder. Læg dejen ovenpå og pres den ned om fyldet hele vejen rundt i kanten. Bag tærten ved 200 grader i ca. 15 min. til butterdejen er hævet op og blevet gylden. Vend tærten om på en tallerken lige inden servering, så man kan se rosenkålene og server straks til kød, vildt eller fjerkræ.
Kundekommentarer ()