Kød: Pisk appelsinsaft, eddike, honning, finthakket hvidløg og rosmarin sammen og krydr godt med salt og peber. Kom kødet i en pose, hæld marinaden over og læg den på køl 1-2 timer. Tag kødet op af posen – gem marinaden – læg kødet i et lille ildfast fad og dryp overfladen med lidt olie. Steg kødet i ovnen ved 185°C i 20-25 min. til det er mørt, men stadig saftigt – anbefalet centrumtemperatur er mellem 62-65°C for et rosa resultat. Kom resten af marinaden ved efter 20 min. Grill kødet de sidste 5 min. så overfladen bliver flot gylden og sprød. Tag kødet op af fadet, skær det i ikke for tynde skiver og drys med lidt salt. Rør cremefraichen i skyen i fadet og smag til med salt og peber. Læg kødet tilbage i saucen og server straks.
Gulerødder: Skræl gulerødderne og skær dem i kvarte på langs. Vend rødderne med lidt olie, salt og peber, del dem i 8 bundter og vikl en skive bacon om hvert bundt. Læg dem på en bageplade med samlingen nedad og bag ved 185°C i 20-25 min. til gulerødderne er møre og baconen sprød.
Server retten med små kogte kartofler og en grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften