0
Rosmarinbagt kuller med persillerodsmousse og persilleolie

Rosmarinbagt kuller med persillerodsmousse og persilleolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Persillerodsmousse: Persillerødderne skrælles og skæres i tern, der koges møre i mælk tilsat 1 fed hvidløg. Mælken sigtes fra (gem den) og de møre persillerødder og hvidløget blendes. Tilsæt lidt af mælken indtil moussen får den rette konsistens (må ikke være for tynd - se billedet). Smag til med salt, peber og evt. en smørklat.

Rosmarinsmør: Pluk bladene af rosmarinkvisten (brug en mængde efter behag) og bland dem sammen med 50 g smør og rasp i en lille skål. Krydr med salt og peber.

Fisk: Lav evt. et ikke gennemgående snit på midten af fileterne (så de er lige tykke) og læg dem dobbelt i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og fordel rosmarinsmørret på fileterne. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min.

Persilleolie: Bland olie, persille, lidt salt og peber sammen i en blender.

Læg en portion mousse på midten af hver tallerken, læg et stykke fisk ovenpå og hæld lidt persilleolie rundt om. Server retten sammen med ovnbagte kartofler.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?