0
Rosmarinbagt kuller med persillerodsmousse og persilleolie

Rosmarinbagt kuller med persillerodsmousse og persilleolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Persillerodsmousse: Persillerødderne skrælles og skæres i tern, der koges møre i mælk tilsat 1 fed hvidløg. Mælken sigtes fra (gem den) og de møre persillerødder og hvidløget blendes. Tilsæt lidt af mælken indtil moussen får den rette konsistens (må ikke være for tynd - se billedet). Smag til med salt, peber og evt. en smørklat.

Rosmarinsmør: Pluk bladene af rosmarinkvisten (brug en mængde efter behag) og bland dem sammen med 50 g smør og rasp i en lille skål. Krydr med salt og peber.

Fisk: Lav evt. et ikke gennemgående snit på midten af fileterne (så de er lige tykke) og læg dem dobbelt i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og fordel rosmarinsmørret på fileterne. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min.

Persilleolie: Bland olie, persille, lidt salt og peber sammen i en blender.

Læg en portion mousse på midten af hver tallerken, læg et stykke fisk ovenpå og hæld lidt persilleolie rundt om. Server retten sammen med ovnbagte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK