0

Rosmarinmarinerede bøffer af oksefilet med gorgonzola samt pasta med svampe og pinjekerner

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bøffer: Hak 2 fed hvidløg fint og knus rosmarinkvistene med fx bunden af et glas. Kom begge dele i en plastpose sammen med ½ dl olie, balsamico, salt og peber. Kom bøfferne ved, vend godt rundt og luk posen til. Lad det marinere på køl så længe som muligt – dog ikke længere end 8 timer. Grill bøfferne på en grillpande (eller steg dem på en almindelig pande) 2-4 min. på hver side efter ønske. Anret dem på et fad og læg straks en skive gorgonzola på hver.

Pasta: Ordn svampene og del dem i mundrette stykker. Hak hvidløg, skalotteløg, selleri og gulerod meget fint og sauter det mørt i lidt olie uden at det tager farve. Skru op for varmen, kom svampene ved og rist 2 min. Hæld fonden på, lad det simre uden låg til saucen er kogt ned til en let cremet konsistens og smag til. Kog pastaen som anvist på pakken, dræn og vend den i svampesaucen sammen med pinjekerner og friskhakket persille. Anret pastaen i et fad, drys med parmesan og server straks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.