0

Rosmarinmarinerede skinkeschnitzler med bulgursalat og citron/valnøddehummus

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Schnitzler: Pluk bladene af rosmarinen, pil 1 fed hvidløg og hak begge dele fint. Riv 1 tsk. skal af citronen og kom det hele i en frysepose sammen med 4 spsk. citronsaft, 3 spsk. olivenolie, salt og peber. Ryst posen godt, kom schnitzlerne i og kør dem godt rundt i marinaden. Læg dem på køl 20-30 min. mens resten laves. Steg schnitzlerne i lidt olie på en pande 2-3 min. på hver side (afhængig af tykkelse).

Bulgur: Kom bulguren i en skål og hæld kogende vand over, så det står ½-1 cm op over bulguren. Lad det trække til al vandet er optaget og kølet lidt af - rør et par gange undervejs. Klip fignerne i små stykker, skær cherrytomater og peberfrugt i små tern og hak 1 fed hvidløg fint. Vend frugt og grøntsager i bulguren sammen med pinjekerner, 5 spsk. olie, 1 tsk. revet citronskal, hakket persille (gem lidt til at pynte hummussen med), salt og peber. Lad salaten trække 10 min. og smag til med citronsaft, salt og peber.

Hummus: Kom 90 g valnødder (gem de sidste 10 g til pynt) i en foodprocessor og hak dem helt til "mos". Kom kikærter, 2 fed hvidløg, 5 spsk. citronsaft, cayennepeber, 3 spsk. olie, salt og peber ved og sæt maskinen i gang. Tilsæt vand lidt ad gangen til konsistensen er blød og cremet og smag til med citronsaft, salt og peber. Bred hummussen ud på et fladt fad, dryp med god olivenolie og drys med lidt hakket bredbladet persille og 10 g grofthakkede valnødder.

Server med godt friskbagt brød og evt. grillede grøntsager (aubergine, squash, peberfrugt mv.).

Kommentarer og forslag til opskriften