Kød: Riv rosmarinbladene af kvistene og kom dem i en foodprocessor sammen med en stor teske salt og friskkværnet peber. Kør til saltet er grønt og rosmarinen helt findelt - det kan også gøres i en morter. Gnid kødet godt ind i blandingen, læg det i et passende ildfast fad og lad det trække 10 min. Pensl med lidt olie og sæt kødet i ovnen ved 200 grader i 25-30 min. eller til stegetermometret viser en centrumtemperatur på 62 grader. Lad stegen hvile indpakket i stanniol i 20 min. inden den skæres.
Pasta: Sæt vand over til pasta. Klip de tørrede tomater i tynde strimler og hak løg og hvidløg fint. Skær gulerødder og bladselleri i fine små tern og hak halvdelen af persillen fint. Varm lidt olie op i en gryde og sauter løg og hvidløg til de er klare og let gyldne. Kom gulerødder, selleri og timianblade ved og sauter yderligere 4 min. Tilsæt de 2 slags tomater og den finthakkede persille og krydr med salt, peber og lidt sukker. Lad saucen simre ca. 10 min. til den er blød og cremet og kog sideløbende pastaen al dente. Dræn pastaen og vend den i saucen. Smag til og anret det hele i et passende ildfast fad.
Skær kødet i skiver og anret det ovenpå pastaen. Drys med den resterende grofthakkede persille og server straks.
Giv en sprød grøn salat og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften