Tænd ovnen på 225 grader. Rist baconen sprød og dryp af på køkkenrulle. Skær gedeosten i 8 skiver, læg 2 skiver på hvert brød og bag dem i ovnen, ca. 4 min. til brødet er sprødt og osten let smeltet. Skær imens tomaterne i store tern og snit forårsløgene i tynde skiver. Skyl rucolaen godt, slyng den tør og vend med 2 spsk. olie, balsamico, salt og peber. Fordel salaten på 4 tallerkner og anret tomater og forårsløg ovenpå. Drys med bacon og ristede pinjekerner og top med den varme crostini. Rør pestoen op med 2 spsk. olivenolie og dryp den over hele salaten og server straks som for- eller frokostret.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften