0

Rucolasalat med tomat, gedeostecrostini og pesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225 grader. Rist baconen sprød og dryp af på køkkenrulle. Skær gedeosten i 8 skiver, læg 2 skiver på hvert brød og bag dem i ovnen, ca. 4 min. til brødet er sprødt og osten let smeltet. Skær imens tomaterne i store tern og snit forårsløgene i tynde skiver. Skyl rucolaen godt, slyng den tør og vend med 2 spsk. olie, balsamico, salt og peber. Fordel salaten på 4 tallerkner og anret tomater og forårsløg ovenpå. Drys med bacon og ristede pinjekerner og top med den varme crostini. Rør pestoen op med 2 spsk. olivenolie og dryp den over hele salaten og server straks som for- eller frokostret.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.