Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
1. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog dem under låg i usaltet vand i ca. 15-20 min., til de er helt møre.
2. Sigt vandet fra kartoflerne, salt dem, og mos dem med et piskeris. Smag til med en smørklat eller lidt olivenolie, og hold den grove mos varm.
3. Rør en mormordressing af citronsaft, 1-2 tsk. sukker og fløde.
4. Snit kålen fint, og skær agurk i skiver. Anret begge dele på et fad. Dryp med dressingen inden servering, og krydr evt. med salt og peber.
5. Vend fisken i rugmel, og krydr med salt. Steg fisken i olivenolie og gerne en smørklat på en varm pande i ca. 2-3 min. på hver side.
6. Snit hvidløg i tynde skiver, og sautér dem i olivenolie på en varm pande i 1/2-1 minut, uden de tager farve. Tilsæt ærter, 3-5 spsk. vand og en smule smør eller olivenolie, og lad ærterne dampe i 1-2 min. Krydr med salt.
7. Anret stegt fisk med knuste kartofler, lune ærter og mormorkål, og servér straks.
TIP: Hvis I fortrækker snackgrønt i stedet, kan kål og agurk skæres i grove stykker, og serveres med mormordressing på siden.
Kommentarer og forslag til opskriften