0
Rugmelsstegt skrubbe med citronbraisseret rødløg

Rugmelsstegt skrubbe med citronbraisseret rødløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Citronbraisseret rødløg: Skræl og halver løgene. Læg dem i et ildfast fad. Skær citronen i tynde skiver og læg en skive på hvert løg. Drys med sukker hen over løgene. Hvidvinen hældes i bunden af fadet sammen med 1 laurbærblad. Overdæk med stanniol og bag løgene i ca. 30 min. ved 200 grader.

Lagen hældes op i en gryde og koges ind til en sirupsagtig konsistens. Tilsæt løgene og en smørklat og smag til med salt, peber og evt. sukker.

Skrubbefilet: Fileterne vendes i rugmel, krydres med salt og peber og steges ca. 2-4 min. på hver side indtil de er gyldne og sprøde. Steges i halv smør og halv olie. Drys med hakket persille.

Serveres evt. med kogte kartofler med persille.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Skrubbe

KENDETEGN:

Skrubben ligner rødspætten, men adskiller sig ved sin mere ru og knudrede overflade, som skyldes små benknuder på øjesiden. Den har en oval, flad krop, hvor begge øjne er placeret på højre side (dog findes venstrevendte eksemplarer). Farven varierer fra brun til grønlig med mørke pletter og en lys underside. Skrubben bliver typisk mellem 25-40 cm lang, men kan i sjældne tilfælde nå op på 60 cm og veje op til 3 kg.


GASTRONOMISK:

Skrubben er en alsidig spise, der kan tilberedes på mange måder. Kødet er lyst, fast og har en mild, let sødlig smag, som egner sig godt til stegning, bagning og dampning. Den er populær i klassiske danske retter som stegt skrubbe med persillesovs og paneret skrubbe med remoulade. Desuden kan den bruges i supper og fiskefrikadeller. Skrubben kan med fordel tilberedes hel, da benene let slipper kødet efter tilberedning.


SUNDHED:

Skrubben er en sund spise med et højt indhold af magert protein og en lav fedtprocent. Den indeholder vigtige omega-3-fedtsyrer, som bidrager til hjerte-kar-sundhed og reducerer inflammation. Derudover er den rig på vitamin D, B12 og mineraler som jod og selen, der understøtter stofskiftet og immunforsvaret. Ifølge Fødevarestyrelsen anbefales det at spise fisk som skrubbe to gange om ugen som en del af en sund kost.