0
Rulle med Teriyaki stegt sej, salat & syltede rødløg

Rulle med Teriyaki stegt sej, salat & syltede rødløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skind
1 min.
Fisk del 1

Del fisken i tern på ca. 2 x 2 cm. Kom dem på en tallerken, og drys med lidt fint salt. Lad dem salte i 10-15 min.

rødløg
5 min.
Syltede rødløg

Pil og snit løg, så fint du kan, og kom dem i en skål. Kom lidt fint salt ved, og knug det godt ind i løgene. Hæld 1/2 dl. lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag. Lad løgene stå, til de skal bruges. 

korianderhjertesalatagurk
20 min.
Salat

Slyng salat og koriander tørt i en salatslynge. Skær agurker i mundrette stykker.

mørksejfilet uden skindTeriyakisauce
25 min.
Fisk del 2

Vend fisken i lidt mel eller endnu bedre i maizena. Brun stykkerne grundigt af på en pande i rigeligt neutral og meget varm olie. De må meget gerne blive sprøde og gyldne på begge sider. Krydr dem med salt og peber. Hæld forsigtigt fedtstoffet fra panden, kom Teriyaki sauce på (gem lidt til anretning), og steg det hele i et minut til Teriyaki dækker alle fiskestykker. 

Tortilla hvede wraps - blødekoriander
30 min.
Wraps, salat og koriander:

Lun wrapsene på en pande eller i ovnen. Pil imens koriander.

 

mayonnaiseTeriyakisauce
35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Servér det sidste Teriyaki og mayonnaise til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?