0

Rullet farsbrød med spinat, feta og tomatsauce

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tomatsauce: Hak 1 løg og 1 fed hvidløg fint og sauter det af i lidt olie. Kom hakkede tomater, tomatkoncentrat, sukker, oregano, salt og peber ved og lad det simre til konsistensen er cremet. Blend saucen helt glat eller lad den være klumpet.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt, skær dem i store klodser og hak rosmarinen. Vend kartofler og rosmarin sammen med olie, salt og peber i et ildfast fad og sæt det i ovnen ved 175 grader i 25-30 min. til kartoflerne er møre og godt gyldne.

Farsbrød: Rens gulerødder, 2 løg og 2 fed hvidløg, kom det hele i en foodprocessor og hak det helt fint. Rør grøntsagerne med hakket kød, æg, mel, salt og peber til en lind fars. Rens spinaten godt, fjern grove stilke og slyng den tør. Sauter spinaten med salt og peber i en smule olie til det lige falder sammen. Kom det i en sigte og lad væden løbe fra. Smør farsen ud i knap 1 cm tykkelse på et stykke olieret bagepapir - ca. 30 x 25 cm - og fordel spinaten ud derpå. Drys den revne mozzarella henover og rul forsigtigt det hele sammen til en roulade. Luk enderne til og læg farsbrødet i et ildfast fad. Fordel tomatsaucen ovenpå og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 30-45 min. afhængigt af tykkelse til farsbrødet er mørt.

Giv gerne en sprød grøn salat og evt. en tzatziki til.

Kommentarer og forslag til opskriften