0
Rustik rodfrugtsalat med skindstegt hvilling, feta og pinjekerner

Rustik rodfrugtsalat med skindstegt hvilling, feta og pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rodfrugtsalat: Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Skyl rodfrugterne og skræl dem alle, med undtagelse af kartoflerne. Skær rodfrugter i tynde stave og kartofler i små både af nogenlunde ens størrelse. Fordel rodfrugter og kartofler i ét lag på en bageplade, krydr med salt, peber og neutral olie eller olivenolie. Brug hænderne til at få fordelt olien og krydderierne. Sæt i ovnen i ca. 20 minutter, og bag til rodfrugterne er gyldne og gennembagte. Vend rodfrugterne et par gange under bagningen. Rist i mellemtiden pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Skyl salaten, og knug vandet fra med køkkenrulle eller brug en salatslynge. Skær fetaen i tern.

Fisk: Soigner fisken, og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 minutter på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Læg gerne et let pres på fisken de første ca. 30 sekunder (evt. med en tallerken). Dette forhindrer, at fisken buer/trækker sig sammen, og derved opnår du det sprødeste skind. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Anretning: Vend de bagte rodfrugter med salat, feta og pinjekerner. Hæld evt. lidt god olivenolie over salaten sammen med lidt citronsaft, og anret som på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?