0

Rustik salat af asparges, melon, bataviasalat, tør ost og valnødder (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bræk den træede ende af aspargeserne og kasser. Skær resten i 1½ cm lange stykker med et skråt snit og giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand. Overhæld dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af. Befri melonen for kerner og skal og skær kødet i skiver. Skær osten i 2 mm flager - brug fx en kartoffelskræller - og bræk salaten i store bidder. Rist brødskiverne gylden i en brødrister og skrab med det samme lidt hvidløg på begge sider. Skær skorpen af og riv krummen i mundrette stykker. Anret asparges, melon, ost og salat rustikt på et stort fladt fad og drys med valnødder og "brødcroutoner". Dryp med olie og balsamico og server straks som forret med lidt lufttørret skinke til eller som tilbehør til stegt kød.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?