0

Rustik salat af bønner, melon, romaine, tør ost og nødder (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Nip bønnerne og kog dem lige knap møre i letsaltet vand, 5-7 min. Overhæld dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af. Befri melonen for kerner og skal og skær kødet i skiver. Skær osten i 2 mm tykke store flager og bræk salaten i store bidder. Rist brødskiverne gylden i en brødrister og skrab med det samme lidt hvidløg på begge sider. Skær skorpen af og riv krummen i mundrette stykker. Anret bønner, melon, ost og salat rustikt på et stort fladt fad og drys med cashewnødder og "brødcroutoner". Dryp med olie og balsamico og server straks som forret med lidt lufttørret skinke til eller som tilbehør til stegt kød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.