0

Rustikke sandwich med hakkebøf, spejlæg, honningbagte rødløg og svampecreme

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Svampecreme: Rens svampene, hak hvidløget og sauter begge dele i lidt olie til svampene er gyldne og al væde fordampet. Kom det i en blender sammen med flødeost, oregano, salt og peber og kør det helt glat. Kom cremen i en skål, rør cremefraichen i og smag til med balsamico, salt og peber.

Rødløg: Pil rødløgene, skær dem i 1 cm tykke skiver og læg dem på en bageplade. Pisk honning, 2 spsk. olie, salt og peber grundigt sammen og pensl løgene generøst med blandingen. Bag dem i ca. 10 min. ved 200 grader til de er møre og let gyldne.

Kød: Del kødet i fire portioner og form dem til flotte, flade hakkebøffer. Pensl dem med et tyndt lag olie og krydr godt med salt og peber. Varm en grillpande godt op og grill bøfferne i 4-6 min. på hver side (efter behag). Tag dem af panden og dryp med engelsk sauce.

Samling: Skyl salatbladene, slyng dem tørre og skær tomaterne i skiver. Spejl æggene i lidt fedtstof og vand på en pande. Rist brødskiverne gyldne i ovnen og smør dem med svampecremen. Læg salatblade på 4 af brødskiverne og top med kød, bagt rødløg og tomater. Dryp med pesto og læg den anden skive brød på.

Server straks sammen med grove rodfrugtfritter og en kapersmayonnaise til at dyppe i.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?