0
Safranmuslingesuppe med hjertemuslinger

Safranmuslingesuppe med hjertemuslinger

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Muslinger er en supersund, billig og bæredygtig fastfood. Denne opskrift er supersimpel og smager fantastisk.

Rensning af muslinger: Vask muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder - dette ’sliber’ evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der evt. måtte være knækkede, og er der nogen der er åbne bankes de hårdt mod bordkanten - lukker de sig ikke i løbet af lidt tid kasseres de også. Lad nu muslingerne ligge i koldt vand tilsat godt med salt i et par timer. Rens derefter grundigt under rindende vand - nu er de klar til brug.

Suppe: Dræn skyllevandet fra muslingerne og lad dem dryppe godt af i en sigte. Hak skalotteløg og hvidløg og skær gulerod og selleri i små tern (ca. 3x3 mm.) Varm olivenolie og halvdelen af smørret i en gryde og tilsæt skalotteløg og hvidløg der sautéres indtil løgene er klare uden at have taget farve. Tilsæt nu selleri og gulerødder og sauter dem med et par minutter. Derefter tilsættes muslinger, safran og hvidvin, det hele dampes nu, for fuld blus og under låg i 1 (og KUN ÉT!) minut. Tilsæt fløde og kog op. Sigt muslingerne fra og kasser de muslinger der evt. ikke har åbnet sig. Tilsæt resten af smørret i små tern og pisk det ud i suppen, smag suppen til med salt, peber og 1 spsk. citronsaft. Til sidst tilsættes den fintsnittede purløg.

Anret i store dybe tallerkener.

Fif: Server med masser af godt brød og evt. en grøn salat med masser af friske krydderurter.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.