0

Saftigt groft foccacia med pærer og fyld af druer, valnødder og rosmarin (1 brød)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten

Fremgangsmåde

Kom tørgær og vand i en stor skål og lad det trække 5 min. til gæren bobler. Skræl imens pærerne og riv dem groft. Kom dem i skålen sammen med 85 g sukker, valnøddeolie, grahamsmel og 2 tsk. salt. Rør hvedemelet i lidt ad gangen og ælt til dejen er blød og elastisk - gerne på køkkenmaskinen og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse. Slå dejen ned, del den i to og form hver halvdel til et fladt rundt brød, 1½-2 cm i tykkelse. Vend druer, valnødder og rosmarin med resten af sukkeret og fordel halvdelen af blandingen på den ene brødcirkel. Læg den anden cirkel ovenpå og tryk det godt ned om fyldet. Fordel resten af drueblandingen jævnt ovenpå brødet. Tryk det ned i dejen, så det sidder fast, pensl godt med olivenolie og drys med lidt salt. Dæk til med film og lad det hæve 20 min. Bag ved 175 grader i 30-40 min. til det er gyldent og gennembagt. Brødet er super godt som tilbehør til cremede supper, alle typer ost og italienske pølser.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?