0

Salat af aspargeskartofler, brede bønner, crispsalat og jomfruolivenolie (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne, kog dem netop møre i letsaltet vand og pil dem mens de er varme. Lad dem efterfølgende køle ned til stuetemperatur. Nip bønnerne og skær dem i ½ cm brede stykker med et skråt snit. Overhæld dem med rigeligt kogende vand og lad dem trække 5 min. Skyl salaten, slyng den tør og snit løget i tynde skiver. Skær kartoflerne i tykke skiver og vend dem med presset hvidløg, olivenolie, salt og peber. Vend salat, drænede bønner, forårsløg i, smag til med balsamico og anret. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.