
Skrub kartoflerne, kog dem netop møre i letsaltet vand og pil dem mens de er varme. Lad dem efterfølgende køle ned til stuetemperatur. Nip bønnerne og skær dem i ½ cm brede stykker med et skråt snit. Overhæld dem med rigeligt kogende vand og lad dem trække 5 min. Skyl salaten, slyng den tør og snit løget i tynde skiver. Skær kartoflerne i tykke skiver og vend dem med presset hvidløg, olivenolie, salt og peber. Vend salat, drænede bønner, forårsløg i, smag til med balsamico og anret. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften