0

Salat af bagt selleri og artiskokker med honningmarinade, gedeost og mandelsplitter (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Trim artiskokkerne for blade og ”hår”, så kun bundene er tilbage. Skær artiskokbundene i ½ cm skiver og dryp dem med citronsaft, så de ikke bliver brune. Skræl sellerien og skær den i mundrette bidder. Vend begge dele i lidt olie, salt og peber og kom dem i et ildfast fad. Bag grøntsagerne i ca. 30 min. til de er møre. Bland imens olivenolie, honning, balsamico, appelsinsaft, salt og peber godt sammen og smag til. Vend de varme artiskokker og selleri i honningmarinaden, dæk dem til med stanniol og lad dem trække i ovnens eftervarme 10 min. Anret på et fladt fad, smuldr gedeosten over og dryp med pesto. Drys med mandelsplitter og gerne lidt hakket persille. Server straks som frokostsalat med godt brød til eller som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?