0

Salat af bagt selleri, sprøde æbler, druer og hjertesalat (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl sellerien og skær den i mellemstore tern. Vend dem med olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem møre ved 200 grader i ca. 20 min. Pisk imens 4 spsk. olie, mayonnaise, honning, citronsaft, salt og peber sammen og smag til - det skal være syrlig-sød med et skarpt strejf af sennep. Vend de varme, møre selleritern med dressing og lad dem trække til de er kølet ned til stuetemperatur. Skær æblerne i tern eller både, halver druerne og snit den skyllede salat i strimler. Vend det hele sammen med selleri og dressing, smag til og server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.