Skrub gulerødderne godt og del dem i både på langs. Vend dem med olie, salt og peber og bag dem gyldne og møre ved 200 grader i ca. 20 min. Rist hasselnødderne med i ca. 10 min. til skallen bliver mørk og krakelerer. Tag dem ud, gnid skindet af i et viskestykke og hak nødderne groft. Nip bønnerne, blancher dem 5-7 min. i letsaltet vand og køl af under koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Pil løget og snit det i tynde både. Pisk balsamico, olie, salt og peber sammen i en stor skål og smag til. Kom gulerødder, bønner, løg og nødder i, vend det sammen med store tag og smag til. Anret salaten og server straks til stegt fisk, kød eller fjerkræ.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften