Skrub jordskokkerne godt og skær dem i ½ cm tykke skiver. Vend dem med lidt olie, salt og peber, læg dem i ét lag på en bageplade og bag dem møre og gyldne ved 200 grader i ca. 25 min. Nip imens bønnerne og Kog dem i min. 5-7 minutter i letsaltet vand. Pil løget og skær det i tynde både. Overhæld de drænede bønner med koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Pisk citronsaft, 3 spsk. olie, honning, dijonsennep, salt og peber sammen i en store skål og smag til. Vend de varme jordskokker, bønner, løg og nødder i med hurtige tag, anret og server straks til fx lammesteg, fisk eller en frikadelle.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften