0

Salat af broccoli, bøftomater og agurk med stegt feta og oliven (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær fetaen i skiver og lad den trække i letmælken i ca. 15 min. Del broccolien i små buketter og skær stokken i tern. Giv begge dele et hurtigt opkog i letsaltet vand og køl af under koldt vand. Skær agurker, tomater og løg i mellemstore tern og vend dem sammen med broccoli, lidt olie, balsamico, salt og peber. Varm en teflonpande rigtig godt op og steg fetaen hårdt i lidt olie, ca. ½ min. på hver side. Anret salaten på et fladt fad, læg osten på direkte fra panden og drys med oliven og oregano. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ eller som den er med godt groft brød til.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?