0

Salat af citronmarineret fennikel, pære og honningristede valnødder (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rist valnødderne let gyldne på panden i en smule olie. Kom honningen ved og rist yderligere 2 min. Bred nødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Skær toppen af fenniklen, del den i kvarte og fjern stokken. Snit bladene og toppen papirtyndt - det grønne dildlignende "hår" skal og snittes med. Skræl pærerne, fjern stilk og kernehus og skær kødet i tynde skiver - vend det straks med lidt citronsaft. Rør 3 spsk. citronsaft med lidt salt og peber og tilsæt olien lidt ad gangen under kraftig piskning. Vend fennikel og pærer sammen, bred dem ud i et lille fad og hæld marinaden over. Lad det marinere i mindst en time - og gerne to - og server til fisk, lyst fjerkræ eller gris.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.