0

Salat af citronmarineret fennikel, pære og honningristede valnødder (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder, Jordnødder, Gluten, Sesam, Soya

Fremgangsmåde

Rist valnødderne let gyldne på panden i en smule olie. Kom honningen ved og rist yderligere 2 min. Bred nødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Skær toppen af fenniklen, del den i kvarte og fjern stokken. Snit bladene og toppen papirtyndt - det grønne dildlignende "hår" skal og snittes med. Skræl pærerne, fjern stilk og kernehus og skær kødet i tynde skiver - vend det straks med lidt citronsaft. Rør 3 spsk. citronsaft med lidt salt og peber og tilsæt olien lidt ad gangen under kraftig piskning. Vend fennikel og pærer sammen, bred dem ud i et lille fad og hæld marinaden over. Lad det marinere i mindst en time - og gerne to - og server til fisk, lyst fjerkræ eller gris.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?