0

Salat af frisk fennikel, portulak og snitbønner med grov sennep-æbleeddikevinaigrette og ristede frø og kerner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Nip bønnerne, giv dem et 5-7 min. opkog i letsaltet vand og køl af under koldt vandt. Dryp bønnerne godt af og skær dem i 2 mm tynde skiver med et meget skråt snit. Trim fenniklen og skær dem i papirstynde skiver – helst på et mandolinjern. Skyl portulakken og pluk den i mundrette bidder. Rist kernerne på en tør pande til de begynder at dufte og køl dem af. Pisk 2 slags sennep, honning, eddike, olie, salt og peber godt sammen og smag til. Vend bønner, fennikel og portulak sammen med luftige tag og anret på et fladt fad. Dryp dressingen over, drys med frø og kerner og server straks til gris, kylling, kalv eller lam.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?