0

Salat af grillet ananas med granatæble, feta og forårsløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Befri ananasen for top, skal og stok og skær kødet i ½ cm tynde skiver. Pensl siderne med et tyndt lag olie og grill dem møre på en hed grillpande. Bank granatæblekernerne ud af skallen med en tung træske og fjern rester af små lameller mv. Trim forårsløgene og snit dem i tynde, skrå skiver. Anret ananasskiverne i ét lag på et fladt fad og drys med granatæblekerner, smuldret feta, forårsløg og gerne grofthakket persille. Dryp med lidt olie og honning og krydr let med flagesalt og friskkværnet peber. Drys til sidst med nigellafrø og server straks til fx en krydret marokkansk tagine eller stegte kyllingelår med harissa.

Bonusinfo

Nigellafrø  der er små sorte frø er en almindelig ingrediens i Mellemøsten og Indien. De er let bitre og pebrede i smagen, og kan steges før brug for at forstærke smagen. Nigellafrø kendes også som 'jomfru i det grønne'.Nigella bruges undertiden i garam masala eller mildere retter som for eksempel kormas. I Mellemøsten og Indien tilsættes nigellafrø gerne til en brøddej før bagning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?