0

Salat af grønne asparges og nektariner med mozzarella, pestoolie og sprød parmaskinkeskinke (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rist parmaskinken sprød i ovnen ved 200 grader eller på en tør pande og lad det køle af på køkkenrulle. Bræk den træede ende af aspargeserne - de kasseres - og damp toppene netop møre i letsaltet vand, 3-4 min. Køl dem af under koldt vand for at stoppe kogeprocessen og snit hver asparges i 3-4 cm lange stykker med et skråt snit. Halver nektarinerne, fjern stenene og skær kødet i både. Anret asparges og nektariner "tilfældigt" på et fladt fad. "Riv" mozzarellaen mellem fingrene - i ikke for små stykker - og fordel dem ovenpå. Rør pestoen op med lidt olie til den er tyndtflydende og dryp dem på salaten. Top med flager af sprød parmaskinke og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?