0

Salat af grønne bønner, avokado og grillet peberfrugt med syrlig birkesdressing

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Halver peberfrugten, fjern stilk og kerner og gnid skindet med et tyndt lag olie. Læg dem med skærefladen nedad på en bageplade og grill dem under den hede ovngrill i 8-10 min. til skindet er sort og boblet op. Læg dem i en skål, dæk til med film og lad dem hvile 10 min.

Nip imens bønnerne og kog dem i min. 5-7 minutter i letsaltet vand. Kom dem direkte i iskoldt vand for at stoppe kogeprocessen og dryp godt af.

Trim løget og snit det i fine tynde skiver.

Pisk 3 spsk. olie, citrussaft, eddike, birkes, chiliflager, et nip salt og friskkværnet peber sammen til en cremet dressing og smag til.

Træk skindet af peberfrugterne og skær kødet i strimler. Halver avokadoen, fjern skal og sten og skær kødet i tynde både. Vend bønnerne grundigt i dressingen, kom løg, peberfrugt og avokado ved og vend igen med et par hurtige tag. Smag til, anret og server straks til fx grillet laks, en krebinet eller kylling.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?