Halver peberfrugten, fjern stilk og kerner og gnid skindet med et tyndt lag olie. Læg dem med skærefladen nedad på en bageplade og grill dem under den hede ovngrill i 8-10 min. til skindet er sort og boblet op. Læg dem i en skål, dæk til med film og lad dem hvile 10 min.
Nip imens bønnerne og kog dem i min. 5-7 minutter i letsaltet vand. Kom dem direkte i iskoldt vand for at stoppe kogeprocessen og dryp godt af.
Trim løget og snit det i fine tynde skiver.
Pisk 3 spsk. olie, citrussaft, eddike, birkes, chiliflager, et nip salt og friskkværnet peber sammen til en cremet dressing og smag til.
Træk skindet af peberfrugterne og skær kødet i strimler. Halver avokadoen, fjern skal og sten og skær kødet i tynde både. Vend bønnerne grundigt i dressingen, kom løg, peberfrugt og avokado ved og vend igen med et par hurtige tag. Smag til, anret og server straks til fx grillet laks, en krebinet eller kylling.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()