0

Salat af grønne bønner, grillet majs, cherrytomater, nye løg og parmesan

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Befri majsen for blade og hår og læg den direkte over kul (alt. under den hede ovngrill) - ingen olie eller andet fedtstof! Grill den ca. 10 min. og vend jævnligt undervejs til majsen er flot gylden og mør. Lad den hvile utildækket.

Nip bønnerne og giv dem et opkog i velsaltet vand, 5-7 min. afhængigt af tykkelse. Halver imens cherrytomaterne og skær løgene i skiver. Rør sennep og honning sammen, kom eddiken ved og krydr med salt og peber. Pisk olie i til dressingen er cremet og smag til.

Bred de lune bønner ud på et fladt fad og fordel tomater og løg ovenpå. Skær majskernerne af kolben i lange flager med en skarp kniv og læg dem på salaten. Dryp med dressingen, høvl flager af parmesan henover og drys gerne med iturevne basilikumblade. Server straks til pasta, fisk, kylling, kalv eller gris.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?