0

Salat af hvide asparges, pærer og sprød frillice med valnødde-appelsinvinaigrette og sort peber (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skræl aspargeserne med en tyndskræller fra lige under hovedet og ned til roden. Bræk de træede ender af - de kasseres - skyl toppene godt. Kog dem netop møre i velsaltet vand, ca. 3 min. afhængigt af tykkelse. Kom dem i iskoldt vand for at stoppe kogningen, dryp af på et rent viskestykke og snit dem i 1 cm brede stykker med et meget skråt snit.

Skræl pærerne og fjern stilk og kernehus. Skær kødet i smalle både og vend dem med lidt appelsinsaft. Skyl salaten, slyng den tør og bræk den i mundrette bidder. Bred salaten ud på et fladt fad, drys asparges og pærer henover. Kom valnødder, revet appelsinskal, sennep, honning, eddike og et godt nip salt i en foodprocessor og kør det glat. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens maskinen kører, og juster evt. konsistensen med lidt vand, hvis den bliver for tyk. Smag til og dryp dressingen over salaten. Kværn sort peber henover salaten og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?