0

Salat af langtidsbagt selleri, pærer og bacon (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl sellerien og vend den i finthakket rosmarin. Læg den på et 1½ cm tykt lag salt i en høj ildfast skål. Fyld op med salt hele vejen rundt om sellerien og sæt skålen i ovnen ved 200 grader. Den skal bages i 3 timer og efterfølgende hvile en halv time, inden saltet fjernes. Det tager sin tid, men er hele ventetiden værd! Rist baconen sprød og dryp af på køkkenrulle. Del pærerne i både eller tern. Pisk olie, eddike, honning, sennep, salt og peber og smag til. Skær den lune selleri i tern eller bjælker og anret dem på et fladt fad sammen med pærerne. Dryp med dressingen og bræk baconen henover. Drys evt. med emmentaler og/eller krydderurter og server til stegt kød, fjerkræ eller vildt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia